رانندگی در سربالایی کاری سخت و گاه نشدنی است. هرچقدر میزان شیب موجود تندتر باشد کار راننده سختتر خواهد بود. تنها یک موتور قدرتمند میتواند اوضاع را هنگام رانندگی در سربالایی تغییر دهد؛ زیرا هنگام رانندگی در سربالایی موتور بیشتر از هر قطعه دیگری درگیر میشود و تنها ماشینهایی میتوانند در انجام این کار موفق شوند که دارای موتور قدرتمندی باشند.
توجه داشته باشید که وجود مشکل و ایراد در قطعات ماشینی که سعی دارد از سربالایی بالا برود، فشار بیشتر از حد معمولی به موتور وارد میکند؛ در نتیجه برای جلوگیری از بروز این مشکل علاوه بر برخورداری از موتور قدرتمند، باید از سالم بودن قطعات خودرو نیز مطمئن شوید. در این مقاله به مشکلاتی که ممکن است باعث کم شدن قدرت خودرو در سربالایی شود خواهیم پرداخت.
سؤالی که اینجا پیش می آید، این است که آیا قسمت های مختلف خودرو میتواند روی شتاب یا خودرو تاثیر بگذارد، معمولاً برای متخصصان یا علاقه مندان به نکات مکانیکی خودرو پیش آید، است.
ده علت کم آوردن ماشین در سربالایی
ده دلیل ممکن است باعث کم شدن قدرت خودرو هنگام بالا رفتن از سربالایی شود. این ده دلیل به عامل خاصی بستگی ندارند و ممکن است برای هر خودرویی پیش بیایند. اینده دلیل به شرح زیر هستند:
۱. فیلتر سوخت خرابیکی از دلایلی که ممکن است باعث ایجاد مشکل هنگام بالا رفتن از سربالایی شود، فیلتر سوخت خراب است. در واقع کثیفیا نامرغوب بودن جنس فیلتر نیز در کنار خراب بودن آن میتواند عامل کاهش قدرت خودرو در سربالایی باشد. وجود این مشکلات در فیلتر باعث سرازیر شدن ناخالصی سوخت به داخل موتور میشود که از عوامل تأثیرگذار در عملکرد خودرو است.
برای جلوگیری از پیش آمدن این مشکل باید به طور منظم فیلتر سوخت خودرو را بررسی و در صورت خراب بودن آن را تعویض کنید. اگر فیلتر را به حال خود رها کنید ممکن است فیلتر سوخت به دلیل جمع شدن رسوبات مخزن بنزین یا گاز مسدود شود. ایجاد این مسدودیت باعث محدود شدن جریان سوخت و در نتیجه ایجاد مشکل برای بالا رفتن از سربالایی می شود.
۲. شل شدن سیم گاز
شل بودن سیم گاز میتواند مانع از ورود هوا به سیلندر شود. این مسأله عملکرد موتور ماشین را دچار اختلال میکند. توصیه میشود به صورت منظم سیم گاز خودرو را بررسی کنید و در صورت وجود مشکل برای رفع آن سریعاً اقدامات لازم را انجام دهید.
۳. گرفتگی اگزوز
وجود مشکل در مبدل کاتالیزوری و صدا خفه کن سیستم اگزوز، میتواند مانع از عملکرد صحیح موتور خودرو گردد. گرفتگی مبدل یکی دیگر از دلایل کاهش قدرت خودرو در سربالایی است. این مسأله باعث باقی ماندن هوای کثیف در محفظه میشود و عملکرد موتور را مختل میسازد.
رسوب گرفتن لوله اگزوز نیز میتواند باعث باقی ماندن هوای کثیف در موتور شود. ایجاد مسدودیت در یکی از فیلترها میتواند باعث از بین رفتن یا محدود شدن قدرت خودرو هنگام شتابگیری شود. توصیه میشود برای جلوگیری از این مشکل از مسدود نبودن لولههای خودرو خود مطمئن شوید. زیرا این مشکل هنگام رانندگی در مسیرهای مسطح خود را نشان نمیدهد. در صورتی که وجود این ایراد هنگام رانندگی در سربالایی باعث ایجاد فشار به موتور و آسیب رساندن به آن میشود.
با تمیز کردن اگزوز، مسدودیت برطرف و هوای کثیف محفوظ شده از آن خارج میشود. در صورت بالا بودن درصد مسدودیت میتوانید اگزوز جدید را جایگزین اگزوز قدیمی کنید. گرفتگی اگزوز مسأله مهمی است؛ زیرا در صورت وجود این مشکل احتمال آتش سوزی وجود دارد. در نتیجه در صورت بروز این مشکل بهتر است برای رفع آن هر چه سریعتر اقدام کنید.
۴. گرفتگی یا خرابی فیلتر هوا
علت کم آوردن ماشین در سر بالایی میتواند به خاطر فیلتر هوای خودرو باشد. در حالت عادی فیلتر اجازه عبور گردوغبار و ناخالصیها را به داخل موتور نمیدهد. گرفتگی یا خرابی فیلتر هوا میتواند آسیب زیادی به موتور وارد کند.گرفتگی و خرابی فیلتر هوا یکی دیگر از دلایلی است که ممکن است باعث کاهش قدرت خودرو شود. وظیفه این قطعه ممانعت از ورود گرد و غبار و ناخالصی به داخل موتور است. در صورت خراب شدن فیلتر هوا سریعاً برای رفع آن اقدام کنید؛ زیرا این مشکل ممکن است آسیب جدی به موتور خودرو وارد کند.
این قطعه مانند سایر قطعات فنی ممکن است دچار خرابی یا فرسودگی شود و مسیر ورود هوا به فیلتر را مسدود کند. این مسدودیت فشار زیادی به موتور ماشین وارد میکند. برای رفع این مشکل کافی است فیلتر هوای خود را تعمیر یا تعویض کنید.
در صورتی که هوای تمیز و بدون ناخالصی از طریق فیلتر وارد محفظه شود ماشین برای بالا رفتن از سربالایی هیچ مشکلی نخواهد داشت؛ در نتیجه داشتن فیلتر سالم از مهمترین شرایط برای رانندگی در سربالایی است.
۵. نشت خلاء
اگر نشتی به صورت درست انجام نگیرد، عملکرد خودرو نیز به درستی صورت نمیگیرد و هوا بدون اندازهگیری وارد منیفولد میشود. برای مطمئن شدن از عملکرد درست نشت خلاء، کافی است تست دود انجام دهید.
۶. کویل های جرقه زنی
کویلهای احتراق، ولتاژ پایین باتری را به ولتاژ بالا تبدیل میکنند. سیم پیچ و سیمهای جرقه زن معمولاً پس از مدتی فرسوده میشوند و دیگر مانند عایق عمل نمیکنند. فرسوده شدن این سیم پیچها ممکن است باعث آتش سوزی ناقص شود.
۷. خرابی شمع های خودرو
شمع خودرو از جمله قطعاتی است که زود فرسوده میشود و لازم است پس از مدتی تعویض گردد. وظیفه شمع خودرو این است که در محفظه موتور جرقه مورد نیاز را ایجاد کند. خراب شدن این قطعه به دلیل نزدیکی به حرارت میتواند باعث عملکرد نادرست موتور شود. پس از آسیب دیدن شمع خودرو انفجار در موتور دیگر به اندازه کافی شدید نخواهد بود. این در حالی است که برق فقط زمانی تولید میشود که احتراق به صورت کامل صورت بگیرد. احتراق کامل بیش از هر چیز بسته به انفجار شدید است. این مشکل میتواند قدرت خودرو را در سربالایی به شدت کاهش دهد.
۸. خرابی سوپاپ
از دیگر عوامل کاهش قدرت خودرو در سربالایی میتوان به فرسودگی سوپاپها اشاره کرد. به وجود آمدن مشکل در رینگ پیستون یا سوپاپ میتواند باعث شود که سوخت و هوا از طریق منافذ پایین به سیلندر وارد شوند؛ در نتیجه این اتفاق، جرقه موتور با شتاب کافی صورت نمیپذیرد. برای ایجاد جرقه با شدت کافی باید سوپاپها را تعمیر کنید تا خودرو هنگام حرکت در سربالایی دچار مشکل گاز نخوردن نشود.
9. فشرده سازی سیلندر کم
اگر تمامی قطعات ماشین شما سالم هستند و موتور به اندازه کافی قدرتمند است و با این وجود نمیتوانید از سربالایی بالا بروید بهتر است تراکم سیلندرهای خودرو را افزایش بدهید. این افزایش تراکم میتواند قدرت کافی برای بالا رفتن از سربالایی را در ماشین شما ایجاد کند.
10. شرایط محیطی
دمای هوای ورودی خودرو با افزایش دمای بیرون، بالاتر از حد معمول میرود. در چنین شرایطی سرنشین مجبور به روشن کردن سیستم تهویه مطبوع میشود. با روشن کردن سیستم تهویه هوا، موتور فشار مضاعفی را متحمل میشود که در نتیجه آن قدرت خودرو کاهش مییابد و برای بالا رفتن از سراشیبی دچار مشکل میشود.
سخن پایانی
خودرو معمولاً به دلیل قدرت پایین موتور و مشکلات فنی برای حرکت در سراشیبی دچار مشکل میشود. در این مقاله به شرح مشکلاتی پرداختیم که میتوانند قدرت خودرو را کاهش دهند. با بررسی این موارد و رفع مشکلات موجود احتمالاً خودرو شما برای بالا رفتن از سربالایی دیگر مشکلی نخواهد داشت. به عنوان سخن پایانی توصیه میشود در صورت حرکت نکردن ماشین در شیب سربالایی از فشار آوردن روی پدال گاز خودداری کنید؛ زیرا این کار نه تنها باعث حرکت نمیشود بلکه ممکن است به موتور خودرو شما آسیب وارد کند.
- پایان پیام