الماس پور به نقل از تصویر زندگی ؛ ایران خودرو را میتوان برترین خودروساز داخلی دانست که به نسبت سایر تولیدکنندگان محصولات قابل قبولتری تولید میکند. خودروهای تولید این شرکت از نظر قیمت و طراحی با هم تفاوت دارند. سمند سورن و پژو پارس را میتوان در مورد از برترین تولیدات این شرکت دانست که هر کدام امکانات، آپشنها و استانداردهای ایمنی خاص خود را دارند و البته از نظر فنی نیز با هم متفاوت هستند.
با ما همراه باشید تا در ادامه به معرفی کامل این دو محصول بپردازیم و در نهایت قیمت سورن پلاس صفر و پژو پارس را در بازار آزاد و کارخانه بررسی کنیم.
معرفی و بررسی طراحی ظاهری سمند سورن و پژو پارس
سمند سورن یکی از اعضای خانواده سمند محسوب میشوند که خود نیز انواع گوناگونی دارد. از جمله این خودروها میتوان به سورن پلاس، سورن توربو، سورن پلاس با مالتیمدیا و سورن پلاس بدون رینگ اشاره کرد. این خودرو در سال ۱۳۸۵ توسط ایران خودرو روانه بازار شد تا آلبوم انواع سمند کاملتر شود.
این خودرو را میتوان نمونه فیسلیفت شده سمند دانست که البته با داشتن تغییراتی چه در ظاهر داخل کابین و بدنه خودرو و چه از لحاظ فنی و امکانات رفاهی یک سر و گردن از سایر هم گروهیهای خود بالاتر است. سمند سورن در طول سالهای متوالی تغییرات زیادی را تجربه کرد که آخرین نمونه آن سورن پلاس بود. قیمت سورن پلاس در حال حاضر به دلیل تغییرات زیادی که نسبت به دیگر انواع سمند دارد، بیشتر است.
از جمله جذابیتهای ظاهری سمند سورن میتوانیم به داشبورد شیک، دستگیرههای به روز، روکش چرم روی فرمان خودرو و رینگهای اسپرت دو رنگ آن اشاره کنیم. مواردی که همگی در قیمت سورن پلاس تأثیر زیادی دارند. در مقابل سمند سورن میتوانیم به پژو پارس اشاره کنیم. این خودرو به عنوان نمونه فیسلیفت شده ۴۰۵ محسوب میشود که در اوایل عرضه نام پژو پرشیا را با خود به یدک میکشید.
اگرچه پژو پارس امروزه هم از نظر طراحی و هم از نظر ایمنی طرفداران بسیار بیشتری نسبت به ۴۰۵ دارد. البته از معایب پژو پارس میتوانیم به توقف طراحی ظاهری آن روی همان نمونههای سالهای گذشته اشاره کنیم. از مزایای این خودرو نیز میتوانیم به مواردی همچون کابین جادار، هزینه کم نگهداری و کیفیت ساخت مناسب اشاره کنیم. تمامی این موارد پژو پارس را به یک خودروی خوشآوزاه تبدیل
کردهاند.
مقایسه طراحی فنی سمند سورن و پژو پارس
سورن پلاس مانند بسیاری از خودروهای تولید داخل از حجم موتور ۱۷۰۰ سیسی و پیشرانه ۴ سیلندر برخوردار است. این خودرو با ۱۱۵ اسب بخار قدرت برای هر ۶ هزار دور در دقیقه و حداکثر گشتاور ۱۵۹ نیوتن متر میتواند در عرض ۱۲ ثانیه شتاب صفر تا صدی ایجاد کند.
این خودروی دندهای در هر ۱۰۰ کیلومتر ۷.۴۹ لیتر سوخت مصرف میکند و سرعت آن در بهترین حالت ممکن تا ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت خواهد بود. تمامی این موارد در کنار طراحی زیبا تعیینکننده قیمت سورن پلاس در بازار هستند.
پژو پارس نیز بسته به مدلهای گوناگون تفاوتهایی دارد. برای مثال قدرت موتور این مدل خودرو در پژو پارس (XU7) 1.7 لیتر، در مدل (TU5) 1.6 لیتر و در نمونه ((XUM 1.9 لیتر است که هم روی توان خودرو و هم قیمت آن اثرگذار خواهند بود. اگرچه پژو پارس یکی از خودروهای دندهای ۵ سرعته محسوب میشود، اما یک مدل آن از مزیت دنده اتوماتیک ۴ سرعته برخوردار است.
نکته جالب در مورد این خودرو مانند سایر سدانهای موجود در بازار، برخورداری از دو سوخت گاز و بنزین است. یعنی شما میتوانید با صرف هزینه بیشتر، نمونه دوگانهسوز آن را تهیه و استفاده کنید. قدرت موتور این خودرو در مدلهای گوناگون ۸۳ تا ۱۰۵ اسب بخار است و گشتاور آن هم از ۱۳۵ نیوتن متر شروع و تا ۱۵۵ نیوتن متر میرسد.
البته شتاب پژو پارس هم در مدلهای گوناگون متفاوت است. با این اوصاف کمترین شتاب را مدل اتوماتیک با ۱۵ ثانیه و بیشترین شتاب را مدل ایالایکس با ۹ ثانیه شتاب دارد.
قیمت سورن پلاس و پژو پارس
قیمت سورن پلاس و پژو پارس بر اساس عوامل گوناگونی مانند تغییر نرخ ارز تعیین میشود. بر این اساس میتوان قیمت سورن پلاس صفر در بازار آزاد را در تیپ ۱ حدود ۴۹۴ میلیون، تیپ ۲ حدود ۵۳۴ میلیون و در تیپ ۳ حدود ۵۰۷ میلیون تخمین زد. این در حالی است که قیمت این خودرو در کارخانه به ترتیب برای تیپ ۱ بیش از ۲۳۵ میلیون، تیپ ۲ بیش از ۲۴۳ میلیون و تیپ ۳ بیش از ۲۴۹ میلیون تعیین شده است.
در مقابل، قیمت پژو پارس در بازار آزاد و کارخانه نیز بسته به مدل آن متفاوت است. برای مثال پژو پارس (ELX TU5) در بازار حدود ۴۹۰ میلیون معامله میشود. این در حالی است که قیمت کارخانه آن ۲۱۱ میلیون و ۵۴۸ هزار تومان است. قیمت پژو پارس (ELX XU7P) نیز در کارخانه ۲۰۹ میلیون و ۱۲۵ هزار تومان است. اگرچه قیمت بازار آن با مدل قبلی تفاوت کمی دارد.
- پایان پیام