سیستم خنک کننده یکی از مهم ترین اجزاء هر خودرویی است که وظیفه جذب گرما و تولید هوای خشک و خنک را به عهده دارد. مشکلاتی که در این سیستم ایجاد می شوند، می توانند منجر به بروز مشکلات بزرگ و پرهزینه در آینده شوند. به منظور جلوگیری از این اتفاق، لازم است با علائم هشداردهنده خرابی سیستم خنک کننده خودرو آشنا شویم. دانستن این علائم می تواند از تعمیرات پرهزینه در طولانی مدت جلوگیری کند. امروز قصد داریم به بررسی چند مورد از رایج ترین مشکلات سیستم خنک کننده خودرو و روش های برطرف کردن آنها بپردازیم:
1- نشتی رادیاتور
به گزارش راهنماتو، یکی از رایج ترین و جدی ترین مشکلات سیستم خنک کننده خودرو، نشتی رادیاتور است. این اتفاق می تواند منجر به از دست رفتن مقدار قابل توجهی از ماده خنک کننده یا ضدیخ شود. بدون وجود این مایع در سیستم خنک کننده، حباب های هوا ایجاد شده و در نهایت می تواند منجر به گرم شدن موتور خودرو شده و به آن آسیب جدی وارد کند. به منظور رفع این مشکل موارد زیر را بررسی کنید:
استفاده از درزگیر رادیاتور
لحیم کردن رادیاتور
استفاده از درزگیر اپوکسی
استفاده از نوار چسب برزنتی (DUCT TAPE)
تعویض سوئیچ فن خنک کننده
تعویض دریچه یا دوشاخه تخلیه رادیاتور
تعویض درپوش رادیاتو
تعویض رادیاتو
2- منقضی و کثیف شدن ضد یخ
ضد یخ مایعی است که به منظور جلوگیری از یخزدگی و افزایش نقطه جوش آب مورد استفاده قرار میگیرد. یکی از مهم ترین وظایف ضد یخ جلوگیری از یخزدگی در فصول سرد سال است. تقریبا همه رانندگان بر اهمیت استفاده از ضد یخ در زمستان واقف هستند. اما اغلب افراد از عملکرد ضد یخ در فصول گرم آگاهی چندانی ندارند. استفاده از ضد یخ در فصل تابستان منجر به افزایش نقطه جوش آب شده و مانع از جوش آوردن خودرو خواهد شد. تخلیه و تعویض این مایع خنک کننده در فصل تابستان از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر براده های فلزی ریزی در خنک کننده خودرو خود مشاهده کردید، وقت آن رسیده که اقدام به تعویض شد یخ نمایید.
3- خرابی واتر پمپ
واتر پمپ خودرو وظیفه رساندن ضد یخ و ضدجوش به بخش های مختلف خودرو را بر عهده دارد. این مایعات مجددا از راه واتر پمپ به رادیاتور بازگردانده میشوند. در واقع این قطعه کمک می کند تا خودرو در روزهای سرد دچار یخزدگی نشود و در روزهای گرم نیز خنک بماند. خرابی واترپمپ در درجه اول روی واشر سرسیلندر اثر میگذارد. سوختن واشر سرسیلندر موجب افت قیمت قابل توجه خودرو خواهد شد. پس حتما به سالم بودن واترپمپ خودروی خود توجه کنید. از جمله دلایل آسیب رسیدن به واتر پمپ می توان به موارد زیر اشاره کرد:
یخزدگی آب درون موتور
نبود ضدیخ در سیستم خنککننده خودرو
وجود خوردگی در دنده و قسمتهای دیگر
زنگزدگی پرههای داخلی واتر پمپ
– خرابی ترموستات
یکی از جدی ترین مشکلات سیستم خنک کننده خودرو، خرابی ترموستات است. ترموستات وظیفه حفظ دمای موتور در نقطه ایده آل و تنظیم سیستم خنک کننده را بر عهده دارد. اگر ترموستات وسیله نقلیه شما آسیب ببیند، ممکن است اطلاعات نادرستی را به نمایش بگذارد. به عنوان مثال ممکن است نشان دهد که موتور خودرو بیش از حد گرم شده است، در حالی که بخوبی کار می کند. موارد زیر را می توان دلایل اصلی خرابی ترموستات خودرو عنوان کرد:
نشت مایع خنک کننده به بیرون
افزایش مصرف سوخت خودرو
افزایش مصرف روغن موتور
تغییرات دمایی غیرعادی پیشرانه
تغییر دمای کابین
خرابی بخاری
صدای غیر معمول پیشرانه
5- آسیب دیدن واشر سرسیلندر
واشر سرسیلندر یکی از مهم ترین قطعات خودرو است که به منظور عایق بندی موتور خودرو و سرسیلندر طراحی شده است. آسیب دیدن و ترک خوردن این قطعه منجر به نشت مایع ضد یخ و ایجاد حباب های هوا شده و گرم شدن سریع و مشکلات جدی موتور خودرو را به همراه خواهد داشت. از جمله علائم سوختن واشر سر سیلندر می توان به موارد زیر اشاره کرد:
ایجاد حباب هایی روی سطح آب رادیاتور
تغییر رنگ روغن موتور خودرو
افزایش بیش از حد دمای موتور خودرو
خروج دود سفید از اگزوز خودرو
درست کار نکردن موتور خودرو
پوسیدگی واشر
کاهش پیدا کردن سطح مایع خنک کننده موتور خودرو
مشاهده روغن یا مایع خنک کننده روی شمع های خودرو
دیر روشن شدن خودرو
نقص فنی در بخش واتر پمپ و عدم گردش آب در موتور
- پایان پیام