📰 سابقه تاسیس ماروتی سوزوکی به سال ۱۹۸۱ میلادی باز می گردد و اولین محصول تولیدی آن نیز “ماروتی ۸۰۰” نامگذاری و برپایه پلتفرم سوزوکی آلتو توسعه یافت.
شاید با نام “ماروتی” به عنوان یک شرکت خودروساز هندی، آشنا باشید! البته نام کامل این کمپانی “ماروتی سوزوکی” است که به عنوان زیرمجموعه ای از سوزوکی ژاپن فعالیت داشته و بزرگترین خودروساز منطقه جنوب آسیا محسوب می شود.
سابقه تاسیس ماروتی سوزوکی به سال ۱۹۸۱ میلادی باز می گردد و اولین محصول تولیدی آن نیز “ماروتی ۸۰۰” نامگذاری و برپایه پلتفرم سوزوکی آلتو توسعه یافت.
ماروتی ۸۰۰
ماروتی در ابتدا حاصل مشارکت انتفاعی دولت هند با سوزوکی بود اما در سال ۲۰۰۷ سهام دولتی آن به بخش خصوصی هند واگذار شد. براساس آمار موجود سوزوکی بالغ بر ۵۴ درصد سهام این همکاری را در اختیار دارد و بالغ بر ۳۵ درصد از سهم بازار خودروی هند را نیز به خود اختصاص داده است.
با این توضیحات سراغ یکی از محصولات خانوادگی سوزوکی ماروتی با نام اکس ال۶ می رویم، خودرویی با قیمت پایه ۱۳۸۰۰ دلار که در کلاس خود ویژگی های قابل قبولی را ارائه می دهد.
طراحی
در اولین ملاقات دی ان اِی مشترک خود با ارتیگا کراس سوزوکی را به نمایش می گذارد که مورد چندان عجیبی نیست زیرا در رابطه با دو محصول از یک کمپانی صحبت می کنیم. در برخی از بررسی ها این خودرو را نسخه پریمیوم ارتیگا نیز نام داده اند.
ارتیگا کراس
در نمای جلو یک طراحی ساده پیش روی مخاطب قرار دارد. چراغ های ال ایی دیی با جزئیات داخلی که شامل ۴ کانال نوری و نوار زیر آن می شود. در فاصله بین چراغ های جلو؛ گریل(جلوپنجره) تقریبا بزرگی قرار دارد که در عرض توسعه یافته و بافت ساده پلاستیکی آن جذابیت چندانی ندارد البته نباید برچسب قیمت این محصول را هم فراموش کنیم. یک نوار کرومی گریل را در طول به دو بخش تقسیم می کند که لوگوی بزرگ سوزوکی در مرکز آن قرار گرفته است.
بامپر(سپر) در مقایسه با ارتیگا کاملا عضلانی شده و جزئیات بیشتری روی آن مشاهده می شود. مه شکن ها داخل یک محیط پلاستیکی مشکی رنگ(متفاوت با رنگ اصلی بامپر) برجسته قرار گرفته اند و فاصله بین این دو بخش را نیز ورودی هوا با بافت خطی تشکیل داده است.
یکی از نقات قوت طراحی نمای جلو به هودلاین هایی(خطوط روی درپوش موتور) مربوط می شود که طراحان سوزوکی برای این محصول در نظر گرفته اند.
با حرکت به سمت کناری اکس ال۶، کوتاهی قامت این خودرو بیش از هر زمان خود را نشان می دهد به این مفهوم که اکس ال۶ بیشتر شبیه یک هاچ بک بزرگ به نظر می رسد تا یک کراس اوور جمع و جور! البته اگر بخواهیم رده بندی دقیق برای اکس ال۶ ارائه دهیم باید آنرا یک کامپکت ام پی وی بدانیم.
براساس اطلاعات وب سایت ماروتی سوزوکی؛ طول این محصول برابر با ۴۴۴۵ میلیمتر، عرض ۱۷۷۵ میلیمتر، ارتفاع ۱۷۰۰ میلیمتر و فاصله بین محورهای آن ۲۷۴۰ میلیمتر است.
استفاده از هلال های پلاستیکی روی فندرها(فِلیر) در هماهنگی با بخش پلاستیکی بامپر انجام شده و در بهبود نمای کناری اکس ال۶ موثر بوده است. یک رکاب کرومی و رینگ های آلومنیومی ۱۵ اینچی از جزئیات مهم این قسمت هستند.
در تمام طول خودرو یک تفاوت سطح در بخش خط شانه بدنه مشاهده می شود اما به علت کوتاهی قد، اثر چشمگیری در جانبی خودرو ندارد.
در قسمت انتهای اکس ال۶ منظره ای شبیه به محصولات ولوو پیش روی مخاطب قرار می گیرد. چراغ ها الگوی متفاوتی دارند و بین آنها یک نوار کرومی در هماهنگی با آنچه که در گریل دیدیم، قرار دارد. بامپر عقب نیز کاملا حجیم است البته آنقدر خاص نیست که بگوئیم یک بامپر عضلانی زیبا دارد!
ظرفیت بار خودرو با سه ردیف صندلی(در حالت باز) برابر ۲۰۹ لیتر است که این میزان با خواباندن صندلی های ردیف ۲ و ۳ به ۶۹۲ لیتر افزایش می یابد.
کابین و امکانات هوشمند
برای یک خودرو در گروه قیمتی اقتصادی نباید انتظار یک کابین لوکس را داشت اما سوزوکی از مواد قابل قبولی در این بخش استفاده کرده تا یک کابین ساده و کاربردی شکل بگیرد.
پیش از معرفی امکانات اکس ال۶ در این بخش باید به این نکته اشاره کرد که محصول مذکور در ۴ تریم مختلف ارائه می شود که عبارتند از:
زِتا ام تی با قیمت ۱۳۸۰۰ دلار
آلفا ام تی ۱۴۶۰۰ دلار
زتا اِی تی ۱۵۳۵۰ دلار
آلفا اِی تی ۱۶۱۵۰ دلار
باتوجه به تریم های نامبرده امکاناتی که بدان ها اشاره خواهد شد برای برخی تریم ها به عنوان آپشن مطرح شده و موجب افزایش قیمت می شود: نمایشگر ۷ اینچی لمسی با پشتیبانی از اندروید اوتو و اپل کارپلی، بلوتوث، نمایشگر دنده عقب، سیستم تهویه هوشمند، خروجی AC انتهای کنسول میانی، ورود بدون کلید، استارت دکمه ای، نگهدارنده ۲ فنجان نوشیدنی به همراه خنک کننده آن، نور بالای اتوماتیک، کروز کنترل، دستیار حرکت در سربالایی، دو کیسه ایمنی هوا برای ردیف جلو، ترمز ای بی اس و ایی بی دی، سنسورهای پارک عقب، هشدار سرعت بالا و هشدار باز ماندن کمربند راننده.
پیشرانه
در ماروتی اکس ال۶ از موتور ۱٫۵ لیتری ۴ سیلندر تنفس طبیعی(K15) استفاده شده است. البته این تپنده یک نمونه هیبرید ملایم است زیرا یک موتور الکتریکی هوشمند با باتری لیتیوم یون در هماهنگی با پیشرانه اصلی فعالیت دارد.
موتور K15
خروجی موتور بنزینی و الکتریکی مجموعا ۱۰۵ اسب بخار است. گشتاور این مجموعه نیز برابر با ۱۳۸ نیوتن متر اعلام شده است. اکس ال۶ باتوجه به تریم دارای دو نوع جعبه دنده است که یکی ۵ سرعته دستی و دیگری ۴ سرعته اتوماتیک خواهد بود.
کارشناسان در تست های جاده ای از عملکرد مناسب سیستم تعلیق فرمان پذیری دقیق این خودرو می گویند که حتی در مسیرهای ناهموار نیز ناراحتی خاصی را متوجه سرنشینان نمی کند.
- پایان پیام