بلبرینگ شیار عمیق
در بلبرینگ های شیار عمیق در هر رینگ یک شیار عمیق دایره ایی با شعاعی برابر با یک ساچمه دارد به خاطر وجود همین شیار و ایجاد سطح تماس بالا بین ساچمه ها و رینگ ها این نوع بلبرینگ ها توان تحمل بارهای شعاعی زیاد و مقدار کم نیرو های محوری را دارند .
به دلیل تحمل بار های شعاعی زیاد و اصطکاک کم و توانایی تحمل سرعت های بالا بلبرینگ های شیار عمیق کاربرد گسترده ایی در صنایع مختلف دارند بلبرینگ های شیار عمیق دو ردیفه قابلیت تحمل بارهای خمشی را نیز دارند که این نوع بلبرینگ ها برای شفت های کوتاه که فقط بخواهیم فقط از یک بلبرینگ در انتهای آن استفاده کنیم مناسب است.
بلبرینگ شیار عمیق غالبا به ۳ صورت در بازار موجود هستند
۱)بلبرینگ شیار عمیق با حفاظ فلزی (Z یا ZZ)
۲) بلبرینگ شیار عمیق با حفاظ پلاستیکی(RS یا 2RS)
۳) بلبرینگ شیار عمیق بدون حفاظ یا ساده

بلبرینگ خود تنظیم
بلبرینگ های خود تنظیم دارای پروفیل شیار رینگ خارجی کروی شکل است و همچنین رینگ داخلی دو شیار با مقطع دایره ایی دارد که قفسه ، هر دو ردیف ساچمه ها را روی رینگ داخلی ثابت کرده و تشکیل یک مجموعه را می دهد.
این مجموعه داخل رینگ خارجی به صورت مفصلی میچرخد و خود را با وضعیت شفت تنظیم می کند در نتیجه مشکلات هم راستا نبودن نشینمگاه بلبرینگ عدم توازی شفت با محور خارجی و خیز شفت اثر نامطلوبی بر بلبرینگ نمی گذارد.
بلبرینگ های خود تنظیم با ابعاد متوسط و پر مصرف با حلقه آببند و با گریس کافی تا پایان عمر مفید نیز ارائه می شوند عموما بلبرینگ های خود تنظیم در ماشین آلات کشاورزی ، نوار نقاله ها و ماشین های ساده کاربرد دارند.
بلبرینگ های تماس زاویه ایی شیار ها به نحوی قرار گرفته اند که نیرو ها تحت زاویه تماس مشخصی از یک رینگ به یک رینگ دیگر منتقل می شوند بلبرینگ های تماس زاویه ایی در انواع مختلف با زاویه تماس ۱۵ و ۲۵ و ۴۰ درجه ساخته می شوند.
بخاطر همین زاویهی تماس بلبرینگ های تماس زاویهی یک ردیفه خیلی بهتر از بلبرینگ های شیار عمیق ، قادر به تحمل بارهای محوری بالا می باشند هرچند آنها فقط زمانی قادر به تحمل بارهای شعاعی هستند که تحت بارهای محوری نیز باشند.
بلبرینگ های تماس زاویهی با زاویه ۱۵ درجه برای سرعت های بسیار بالا مناسب می باشند و بلبرینگ های تماس زاویهی با زاویه ۲۵ درجه جهت تحمل بارهای محوری بالا مناسب می باشند.
بلبرینگ های کف گرد به صورت یکطرفه و دوطرفه طراحی شدهاند حرکت نیروهای محوری زیادی را قبول می نماید ولی نمی توانند تحت تنش های شعاعی قرار بگیرند پس در هیچ شرایطی بلبرینگ کف گرد یکطرفه نباید تحت اثر نیروی شعاعی قرار بگیرند .
بلبرینگ های کف گرد ، معمولاً از یک یا دو طوق (پولکی) به همراه اجزا غلطنده به همراه قفسه تشکیل شده اند.تشکیل شده اند.
بیشترین موارد استفاده از بلبرینگ های کف گرد، برای پذیرش نیروهای محوری در اسپیندل ها با دور بالا است .
همانطور که در شکل بالا مشخص است در تمامی بلبرینگ نام برده شده شکل جزء لغزنده بشکل ساچمه و توپی شکل است پس مهمترین و اصلی ترین تفاوت بلبرینگ و رولبرینگ در شکل اجزای لغزنده آنها می باشد .
در ادامه مقاله مشاهده خواهید کرد که شکل اجزا چرخنده در رولبرینگ ها به صورت مقطعی از دایره (استوانه ، مخروط ، بُشکه و …) است .
در نمونه های یکسان از رولبرینگ های اصلاح شده و نمونه های قبلی با قطر یکسان در انواع دارای پسوند E شعاع رولر افزایش یافته است که موجب افزایش تحمل بار می شود .
سطح داخلی لبه های رینگ ها برای افزایش روانکاری بیشتر و افزایش ضخامت لایه روغن را در هنگام ساخت به سمت بیرون شیب دار می سازند ، رولبرینگ های استوانه ایی کاربرد زیادی در صنعت دارند از انها در تجهیزات انتقال نیرو ، ویبراتورها و در کارگیر ماشین های ابزار و شفت های دستگاه های برش مورد استفاده قرار می گیرند .
به طرح رولبرینگ NJ غیر شناور گفته می شود چرا که رولر ها فقط از یک طرف می توانند حرکت داشته باشند. رولبرینگ NJ فقط قادر است که بار محوری را در یک جهت تحمل نماید.