در این مطلب قصد دارد شما را در مورد چگونه شمع خودرو را تمیز کنیم؟ راهنمایی کند ؛ با ما همراه باشید.
سیستم خودرو شامل اجزای مختلفی بوده که موتور از جمله آنها است. سیستم موتور به تنهایی اجزای متفاوتی داشته که هریک موجب بهبود عملکرد خودرو میشوند.
شمع موتور از جمله آنها بوده که در روشن شدن خودرو نقش مهمی ایفا میکند. این قطعه، از مدت زمان مشخصی در استفاده برخوردار است.
از همین جهت، فرسودگی یا آسیب به آن را باید درنظر داشته باشید. شمع خودرو پس از مدتی دچار دوده یا روغن زنی شده که نظافت آن اهمیت بالایی دارد. این قطعه در تمام خودروها نصب شده که از جمله آنها است.
در ادامه، به بررسی مشخصات مربوط به شمع خودرو خواهیم پرداخت.
مراحل تمیز کردن شمع خودرو
بدون ایجاد جرقه راهی جهت احتراق سوخت در محفظه وجود نخواهد داشت. شمع موتور از مدت طولانی تاکنون عضوی حیاتی در موتور احتراق داخلی است. این قطعه جهت انتقال سیگنال طراحی شده و مخلوط هوا و سوخت را شعلهور میکند.
شمعهای مرغوب سوخت را بهتر سوزانده و شمعهای کثیف یا خراب موتور را روشن نمیکنند.
شمع خودرو مانند روغن موتور فیلترهای سوخت و هوا بوده که جهت حفظ قدرت موتور باید سرویس شوند. اغلب خودروهای موجود در بازار ایران هر 50 تا 100 هزار کیلومتر نیازمند تعویض هستند.
این قطعه بدون درنظر داشتن ضمانت یا ادعای تولیدکننده پس از مدتی علائمی مبنی بر خرابی از خود نشان میدهد. شمع خودرو نیز در این دسته قرار میگیرد.
از جمله مراحل چگونه شمع خودرو را تمیز کنیم شامل موارد زیر است :
1- خاموش بودن خودرو
در مرحله نخست از تمیزی شمع خودرو ابتدا خودرو را خاموش کرده تا کاملا سرد شود. پس از اطمینان از خاموشی و سرد بودن خودرو، سر باتری قطب منفی را جدا کنید.
2- بازکردن تک تک شمعها
در این مرحله باید تمیز عمل کرده و شمعها را تک تک باز کرده تا ترتیب وایر دچار اختلال نشود. جهت انجام این کار، ابتدا وایر را کمی از جای خود خارج کنید. سپس توسط اسپری هوای فشرده اضافات را پاکسازی کرده تا مشکلی پیش نیاید.
3- خارج کردن وایر
در مرحله سوم پاکسازی شمع خودرو وایر را به آرامی بیرون بکشید. در این مرحله آچار شمع مناسب خودرو را خلاف جهت عقربههای ساعت آهسته بچرخانید. با انجام این کار شمع از محفظه به آرامی خارج میشود.
4- سمبادهکشی
پس از خروج شمع، پلاتین آن را توسط سمباده کاغذی دندانه ریز سمباده بکشید. در این حالت تمام ذرات چسبیده به آن جدا شده و باید به سفیدی برسد.
پس از سمبادهکشی توسط برس سیمی سر شمع و قسمتهای دور از دسترس را تمیز کنید.
5- اسپری شستشو دهنده
با انجام مرحله فوق، شمع را توسط اسپری شستشو دهنده مخصوص آن شستشو دهید. امکان شستشوی آن توسط بنزین یا تینر نیز وجود دارد. سپس انتهای شمع را با انبر گرفته و قسمت رزوههای شمع را حرارت دهید.
در این حالت گرما، آخرین باقیماندههای چربی و روغن شمع خودرو را از بین میبرد.
6- تنظیم فیلر شمع
فیلر شمع را توسط ابزار مخصوص تنظیم کرده و در مورد نمونه استاندارد آن از متخصص کمک بگیرید. در صورت عدم آشنایی با این قطعه به هیچ وجه به فیلر شمع دست نزنید. پس از انجام تمام این مراحل شمع را به آرامی بسته و وایر را جا بزنید.
با انجام تمام این مراحل، پاکسازی شمع موتور انجام میشود.
علائم مربوط به خرابی شمع موتور
همانطور که اشاره شد، شمع موتور هنگام خرابی علائمی از خود نشان میدهد. آگاهی از این علائم اهمیت بالایی داشته و در اسرع وقت باید نسبت به بررسی آن اقدام کنید.
از همین جهت، با مشاهده این علائم بررسی و تعویض این قطعه را پشت گوش نندازید.
از جمله علائم مربوط به خرابی شمع خودرو شامل موارد زیر میشود:
1- کاهش شتاب خودرو: از جمله دلایل کاهش شتاب خودرو مشکل در سیستم احتراق است. فرسودگی شمع از جمله دلایل آن محسوب میشود.
2- افزایش مصرف سوخت: شمع موتور به صورت کاملا عملکردی به سوختن موثر سوخت در چرخه احتراق کمک میکند.
3- خرابی موتور: خرابی موتور نشانهای از بروز مشکل در سیستم احتراق خودرو است. در خودروهای مدرن نقص سنسور نیز عاملی بر خرابی آن خواهد بود.
4- تردید موتور: این مشکل هنگام شتابگیری خودرو کاملا مشهود است. در این حالت موتور به درستی پاسخگوی نیاز راننده نیست.
5- لرزش خودرو هنگام درجا کار کردن: شمع موتور درصورت خرابی منجر به خشن شدن موتور خودرو در حالت درجا میشود.
6- روشن شدن سخت خودرو: خودرو هنگام سخت روشن شدن، نشانهای از فرسودگی شمع خودرو را نشان میدهد. برای حل این موضوع با مکانیک تماس بگیرید.
نتیجهگیری نهایی
شمع موتور از جمله اجزای مهم در سیستم موتور خودرو محسوب میشود. این قطعه با گذشت زمان دچار فرسودگی شده که باید نسبت به تعویض و جایگزینی آن اقدام کنید.
پاکسازی شمع موتور از جمله آنها بوده و مراحل مربوط به آن باید طی شود.
- پایان پیام